دربارهء ما
هم‌محلی گرامی؛ خواهران و برادران عزیز، نازی آبادی های قدیم و جدید

سلام علیکم
با توجه به ویژگی‌های مثبت محله ما نازی‌آباد و نقش آفرینی های موثر جوانان برخاسته از این محله از ابتدای شکل گیری آن و سپس در دوران انقلاب و جنگ و نیز ایفای نقش موثر در شکل گیری نظام برآمده از انقلاب و اداره کشور در عرصه های گوناگون، جمعی از دوستان هم‌محله‌ای شما بر آن شدند که برای رشد و پویایی و شکوفایی محله و پرورش دادن استعدادهای بالقوه آن، و با استفاده از تجربیات خود، خدمتی دیگر و ادای حقی را به محله خود به انجام برسانند.
از این رو در تاریخ بیستم تیرماه سال ۱۳۹۴ ، مصادف با بیست و چهارم ماه مبارک رمضان، گرد هم آمدیم و نسبت به تاسیس نهاد مدنی "همیاران رشد نازی آباد" توافق کردیم. ما متعهد شدیم همانگونه که قبل از انقلاب و دهه اول پس از آن، همه با هم برای خدا و خلق خدا از همه توانمان، بدون هیچ چشمداشتی انجام وظیفه می نمودیم، در این زمان نیز همگی فراتر از هر سلیقه‌ای که داریم، گرد هم آییم و برای پیشرفت محله خود از هر آنچه که در توان داریم فروگذار ننماییم. همه دوستان بر این مهم تاکید داشتند که فعالیت های موسسه صرفا در جهت امور فرهنگی و اجتماعی صورت پذیرد و از ورود به مباحث سیاسی اکیدا پرهیز گردد. سپس دوستان صاحب نظر، با توجه به تغییراتی که در عرصه های فرهنگی و اجتماعی در محله به وقوع پیوسته نقطه نظراتشان را بیان داشتند و طی ۱۴ جلسه موارد زیر به تصویب رسید:

1 - شعار موسسه
2 - مرامنامه
3 - ماهیت حقوقی موسسه
4 - نام موسسه
5 ـ آرم موسسه
6 - زمینه فعالیت های موسسه
7 ـ تعیین اعضای موسس و هیئت مدیره
پس از آن موسسه در اداره ثبت شرکت های غیرتجاری به نام موسسه همیاران رشد نازی آباد به ثبت رسید.

*                            *                                    *

اولین جلسه هیئت امنا در هفدهم فروردین ماه ۱۳۹۷ تشکیل شد.
مقرر گردید افراد صاحب نظر و متخصص در عرصه‌های گوناگون تحت عنوان کمیته‌هایی که در ادامه نام برده می‌شوند متشکل گردیده و ضمن هم‌اندیشی با یکدیگر و نیز با دستگاه‌های محلی مرتبط اقدام به فعالیت کنند.
اسامی کمیته‌ها :
1 - کمیته فرهنگی اجتماعی
2 -   کمیته آموزش و پرورش
3 - کمیته اشتغال و کارآفرینی
4 - کمیته هنری
5 - کمیته حقوقی
6 - کمیته سلامت
7 - کمیته محیط زیست و شورایاری ها
8 - کمیته ورزش
ضمنا مصوب گردید هزینه های اجرایی موسسه از طریق حق عضویت اعضا و هزینه‌های برنامه ای موسسه توسط اعضا و کمک‌های خیرین تامین گردد.
همچنین افزایش اعضا موسسه پس از پذیرش شرایط قید شده در مرامنامه توسط اعضاء جدید صورت پذیرد .
 
*   *   *   *   *   *   *   *   *   *
 

مرامنامه

                      
بنــی آدم اعضـای یک پیـــکرند که در آفرینش ز یک گوهرند  
چو عضــوی به درد آورد روزگــار  دگـر عضــوها را نمانـد قــرار
تو کـز محنـت دیگــران بی غمـی  نشاید کـه نامت نهنـــد آدمی
 
 

فصل نخست:  دیباچه

 خداوند زمین را گهواره و محل پرورش و رشد آدمی قرار داد و سهم من از این گهواره، محدوده ای دلنشین، با هم محلی های فراموش نشدنی " نازی آباد " بود. محله ای سرشار از سرمایه های معنوی و فرهنگی که در انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ نقش موثری داشت. محله ای که یاد تاریخچه پربارش بهانه نشاط و احساس تعهد و قدرشناسی همیشه من بوده است. نازی آباد مرا در آغوش گرم و مهربان خود، زندگی همراه با دیانت و اخلاق آموخت. نازی آباد برای من قطعه زمینی بی روح و بی احساس نیست. بلکه همه سرمایه های اجتماعی، فرهنگی و ارزش های انسانی را تداعی می نماید. از همسایه های دردآشنا و مهربان گرفته تا کاسب هایی که آستین بالا زده بودند و برای رفع کمبودهای همسایگان و اهالی محل، کاسبانی که فقط در پی کسب روزی نبودند و کسب رضای خدا را نیز در نظر داشتند. به همین دلیل نسبت به نان حلال و کسب و کار اخلاق مدارانه بسیار حساس بودند.

بچه های محله از شدت صمیمیت و همدلی به قول مولا علی (ع) نزدیکتر از فامیل من بودند. اصلاً نازی آبادی ها گویی یک خانواده بودند و با تقسیم مسئولیت ها هر کدام وظیفه ای را بر دوش داشتند. معلمان و همکلاس هایمان خاطرات شکوهمند زندگیمان را رقم زدند. در مساجد و تکایای محله نازی آباد به شور و همکاری می نشستیم تا در رفع حوائج و حل معضلاتی که زاییده طبیعی زندگی اجتماعی است سهمی داشته باشیم. ما در پای منبر ها، گوش جان به آموزه‌های مظلوم پناه و ظالم ستیز می سپردیم تا خود در زندگی یار مظلوم و دشمن ظالم باشیم.

 نازی آباد بخشی از روح و هویت من و همقطاران من بوده و است. و همواره در قبال ارزش های فراموش نشدنی آن محله صمیمی، احساس تعهد و مسئولیت کرده و می کنیم. امروز محله ام تفاوت زیادی با گذشته هایش دارد و از عوارض عام رشد شهرنشینی از نوع بی قواره آن و تراکم و تنوع جمعیتی، تند شدن آهنگ زندگی، ظهور استرس ها، سست شدن سادگی و بی آلایشی و آشنایی های عمیق و صمیمیت های گذشته و انواع پیامدهای دیگر مصون نمانده است. امروز محله مان آسیب‌های فراوانی را متحمل گردیده است. اما این استعداد و توانایی را دارد که از آسیب ها عبور کند و به ارزش‌های پرافتخار گذشته اش بازگردد. ما بر آنیم که ضمن بهره مندی از مزایای توسعه شهری و تحولات دنیای جدید، ارزش ها و صمیمیت های گذشته را که در محله ما نازی آباد هم متجلی بود بازآفرینی کنیم و این بازگشت را با همت همه پیشکسوتان محله و نسل جدید آن، با همه گرایشات و تفکرات گوناگونش، با یک قصد مشترک و علاقه‌مندی به شکوفایی همه استعدادهای بالقوه محله، محقق سازیم . همه " دست در دست هم به مهر" داده، کمر همت و خدمت به رفع نابسامانی‌های آن، و نیز اعتلای محله که همان احساس کرامت و بزرگواری است، می بندیم. ما همراهان همدل با سالیان زندگی شورانگیز و پر از خاطره ماندگار در این محله، بر آن شدیم که برای ساختن محله ای امن، و آرام و دلپذیر در این قطعه از سرزمین محبوبمان، در بازآفرینی و پاسداری از ارزش هایش و تقویت فرهنگ والایش و نیز مقابله با فرسایش وجود تأثیرگذار این محله دست در دست هم دهیم به مهر و بار دیگر فرزندان توانمند،  فرهیخته و غیرتمند نازی آباد را دور هم جمع کنیم و صحن و سرای دل انگیز محله مان را آب و جارویی دوباره کنیم و سفره رحمت و محبت را فراخ تر بگشاییم، تا گهواره مهر پروری محله مان بار دیگر فرزندان برومند و مفاخر عرصه‌های فرهنگ و دانش و تعهد را ارزانی جامعه معنوی مان کند و از کیان آزادگی و عدالت پاسداری نماید و این همه را مرامنامه گردهمایی مان بنامیم و یاری به  استعدادها و نیازهای محله را منشور اخلاقی خود بدانیم.

فصل دوم: اصول مرامنامه و منشور اخلاقی

 ۱ ـ اعتقاد راسخ به قانون‌گرایی و التزام عملی به قوانین اساسی و عادی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه حمایت از حقوق شهروندان در حد وسع و توانایی خود داشته باشم.
 ۲ـ در ترویج همزیستی و بارورتر ساختن باور همدلی و آیینه محبت و مودت کوشا باشم.
 3 ـ تقویت هویت و همدلی محلی و حفاظت از روح آزادگی و مهرورزی در محله را هدف خود قرار دهم.
 ۴ ـ  ارتقای سطح رفاه، امنیت، فرهنگ، آموزش و اخلاق در محله را مورد توجه جدی قرار دهم.
 ۵ ـ نسبت به دفاع از محیط زیست سالم کوشا باشم.
 ۶ ـ در عمل به تعهدات معنوی، فرهنگی، عملی و اجتماعی خود نسبت به محله جدی باشم.
 7 ـ بخشی از امکانات و استعدادها و توانایی‌های خود را داوطلبانه و مسئولانه برای محله وقف کنم.
 ۸ ـ آسیب های اجتماعی، فرهنگی و علمی محله را شناسایی و نسبت به رفع یا کاهش آنها از طریق شناسایی توان و تجربیات فعالان و نخبگان علمی، آموزشی، هنری، ورزشی به نسبت توان نفوذ و ارتباطم بهره گیری نمایم.
 9 ـ تحقق شورایاری‌های واقعی در محله با بهره گیری از اصول علمی و تجربیات و نظرات صاحبنظران و درگیر نمودن افراد خوش نام محله، جوانان نخبه و تحصیل کرده در تخصص های مختلف در این امر از هیچ اقدامی فروگذار نماینم.
 ۱۰ـ در ترویج ارزش های اخلاقی به ویژه در خانواده ها برای جلوگیری از روند فروپاشی اخلاقی در محله به قدر بضاعت و با عمل خویش اثرگذار باشنم.
 ۱۱ـ  برای پیشگیری و درمان آسیب های محله، در کنار مسئولین ذیربط قرار گرفته و در جهت رفع مشکلاتشان و موانع اجرایی و امکانات مورد نیاز برای انجام وظایف شان از طریق جلب همکاری هم محلی ها و دستگاه های بالاسری آنها به قدر توان و نفوذ و ارتباطم اقدام نمایم.
 ۱۲ ـ هر شخص با هر سلیقه و مرامی را که در فکر خدمت خالصانه به مردم محله بوده و عزمی در جهت ارتقای سطح رفاه، امنیت اجتماعی، فرهنگ، آموزش و اخلاق محل داشته و انتظاری برای خود نداشته باشد از همیاران دانسته و افتخار قرارگرفتن در کنارش را دارم.
 13 ـ با قرار گرفتن در جمع خجسته همیاران برای تحقق اهداف و برنامه‌ها، کمترین انتظاری برای بهره مندی های شخصی خود و وابستگان و دوستانم نداشته و نخواهم داشت.
14 ـ عضویت اعضای موسسه در سایر انجمن ها و نهادهای مدنی و نیز احزاب سیاسی بلامانع است، اما همکاری افراد با موسسه همیاران رشد نازی آباد، مستقل از تعلقات حزبی و گروهی و دارای اهداف عام المنفعه بوده و ارتباطی با جهت‌گیری‌های سیاسی و حزبی آنان نخواهد داشت.
این مرام‌نامه از دو فصل، مشتمل بر یک دیباچه و ۱۴ بند تشکیل شده و برای کلیه همیاران نازی آباد الزام آور است.