دکتر علی مقداری( از سرآمدان نازی آباد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشتگان) از برگزاری نخستین المپیاد ملی علمی ـ مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت خبر داد.
دکتر علی مقداری خبر داد
برگزاری نخستین المپیاد ملی علمی ـ مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت
27 ارديبهشت 1404 ساعت 11:49
دکتر علی مقداری( از سرآمدان نازی آباد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشتگان) از برگزاری نخستین المپیاد ملی علمی ـ مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت خبر داد.
اختتامیه نخستین المپیاد ملی علمیـمهارتی دانشجویان دارای معلولیت با حضور ۱۷۲ شرکتکننده واجد شرایط از سراسر کشور و با رقابت در رشتههای مختلف علمی و هنری به میزبانی دانشگاه فرشتگان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار آنا، علی مقداری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشتگان، در مراسم اختتامیه نخستین المپیاد ملی علمیـمهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت که عصر امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشتگان برگزار شد، با تبریک میلاد امام رضا (ع) و خوشآمدگویی به مهمانان، اساتید، دانشجویان و خانوادههای شرکتکنندگان، بر اهمیت برگزاری چنین رویدادی تأکید کرد.
وی گفت: این المپیاد حاصل پیگیری ششماهه با همراهی صمیمانه افشین، معاون علمی فناوری ریاست جمهوری، بود. هدف ما برگزاری رقابتی علمیـمهارتی برای دانشجویان دارای معلولیت بود؛ این رویداد در نوع خود برای نخستینبار در ایران و حتی جهان برگزار شده است.
مقداری افزود: در حالی که المپیادهای علمی و پارالمپیکهای ورزشی زیادی برگزار میشود، اما رقابتی علمیـمهارتی مختص دانشجویان دارای معلولیت، تاکنون وجود نداشته است.
او اهداف برگزاری این المپیاد را فراهم کردن رقابتهای مناسبسازیشده بر اساس توانمندی واقعی افراد، فرهنگسازی و نمایش قابلیتهای افراد دارای معلولیت به جامعه، معرفی هرچه بیشتر دانشگاه فرشتگان به عنوان تنها دانشگاه مناسبسازیشده برای ناشنوایان در ایران و دستیابی به آماری تقریبی از تعداد دانشجویان دارای معلولیت در دانشگاههای کشور برشمرد.
رئیس دانشگاه فرشتگان با بیان اینکه هنوز بسیاری از مسئولان دانشگاهی آمار دقیقی از دانشجویان دارای معلولیت ندارند، افزود: وقتی مسئولان ندانند چه تعداد دانشجوی دارای معلولیت دارند، طبیعی است که برنامهای هم برای مناسبسازی فضاهای آموزشی نخواهند داشت. این المپیاد گامی در جهت تغییر این وضعیت بود.
وی همچنین از تلاشهای داوطلبانه منتورها، داوران، انجمنهای مردمنهاد فعال در حوزه معلولیت و شرکتهایی که از این رویداد حمایت کردند، قدردانی کرد و افزود: همانند هر کار نو، این المپیاد نیز نواقصی داشت که با تجربه به دست آمده، قطعاً در دورههای بعدی برطرف خواهد شد.
مقداری در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای همه شرکتکنندگان، از حمایتهای دانشگاه آزاد اسلامی در تأسیس و اداره دانشگاه فرشتگان به عنوان تنها دانشگاه ویژه ناشنوایان در ایران قدردانی کرد.
معیری، دبیر اجرایی این رویداد، نیز در آیین اختتامیه با ارائه گزارشی از روند برگزاری المپیاد گفت: فراخوان این رقابت از زمستان سال گذشته آغاز شد و با اطلاعرسانی گسترده در دانشگاهها و شبکههای اجتماعی، زمینه مشارکت علاقهمندان فراهم شد.
وی افزود: در گام نخست، ثبتنام از طریق یک پلتفرم آنلاین انجام شد و پس از بررسی شرایط، از میان ۲۰۷ متقاضی، ۱۷۲ نفر واجد شرایط برای رقابت شناخته شدند.
او با بیان اینکه رشتههایی مانند عکاسی، نقاشی و گرافیک بیشترین استقبال را داشتند، گفت: شرکتکنندگان از اغلب استانهای کشور حضور داشتند و بیشترین تعداد مربوط به دانشگاه فرشتگان بود.
معیری همچنین از مشارکت بیش از ۷۰ نفر از منتورهای علمی و داوران تخصصی در مراحل مختلف رقابت خبر داد و گفت: برای هر رشته بین ۶ تا ۸ نفر به مرحله نهایی دعوت شدند که آزمونهای حضوری آنها بهصورت متمرکز در دانشگاه فرشتگان برگزار شد.
وی در ادامه با اشاره به تنوع سنی و جنسیتی شرکتکنندگان گفت: در میان شرکتکنندگان، افراد بالای ۵۰ سال و حتی دانشآموزان زیر ۱۸ سال حضور داشتند.
کد مطلب: 2489